Značnou výhodou našich lisů klasické konstrukce je možnost použít na utahování obě ruce. Odolná výlevka je vyrobena ze speciálního, houževnatého plastu určeného pro styk s potravinami, nebo z nerezového plechu.
Lisy s centrálním šroubem vyrábíme od objemu 3 litrů (stolní lis s nerezovým šroubem) do 30 litrů.
Šestilitrový lis ve verzi pouze s nerezvou výlevkou.
Koš, hranoly (4ks) a lisovací půlkruhy jsou z bukového dřeva. Plastová nebo nerezová sběrná mísa lisu je připevněna na ocelové základně. V ose základny a mísy je zapuštěn šroub vybavený trapézovým závitem. Nahoře je lis vybaven lisovací hlavou s ocelovou podložkou. Většinu ovoce je nutné před lisováním nadrtit. Pokud pravidelně lisujeme menší množství ovoce a lis plníme méně než do poloviny, je vhodné dokoupit hranoly. Vyšší čistoty moštu dosáhneme použitím lisovací roušky.